Beter Eten Congres 2011 en de eerste de No Waste Award
Op 7 november was Puur Media samen met Chef Jonathan Karpathios in het 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch waar het congres was van het Beter Eten 2011.
Het subthema van deze editie van het Beter Eten Congres is het terugdringen van voedselverspilling. Een actueel en belangrijk onderwerp aangezien in het traject ‘van grond tot mond’ 30% tot 50% voedsel en voedselproducten worden weggegooid.
De eerste de No Waste Award
DMC Maaltijden heeft samen met partners Total Catering, Maxima Medisch Centrum en Kruidenier Food Services Rotterdam de award in de wacht gesleept met de pilot ‘maaltijdservice a la carte’. DMC Maaltijden en haar partners hebben bewezen voedselverspilling terug te kunnen dringen van 40% naar 2%.
Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit is gebleken dat op deze wijze verzorgen van de catering een enorme winst te behalen valt oplevert – de voedselverspilling heeft men weten terug te dringen van 40% naar 2%.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten